Ana Sayfa | Site Haritası | İletişim | İlgili Linkler
Türkçe | Español | English

Current Flash version doesn't not support

SÜREKLİ İKAMET

Sürekli ikamet aşağıda bulunan kategorilerin sağlanmasıyla gerçekleşebilir:
a) Bir Kosta Rika vatandaşıyla birinci dereceden akraba olmak ( eşler, anne babalar, çocuklar, ve kardeşler gibi.
b) ‘Emekli’ olup sürekli ikamet elde etmek. Başvuran, yabancı bir ülkede en az 600 USD emekli maaşı göstermesi durumunda.
c) ‘Rantçı’ olup sürekli ikamet elde etmek. Başvuran, aylık 1000 USD geliri olduğunu göstermek zorunda.
d) ‘Yatırımcı’ olup sürekli ikamet elde etmek. Yatırımcı, Kosta Rika’da en az 200.000 USD lik bir yatırım yapması gerekir, bu yatırım Kosta Rika Hükümeti tarafından arzu edilen bir sanayi koluna yapılan yatırımsa, miktar 50.000 USD’a iner. 
e) Göçmen olup sürekli ikamet elde etmek. Kosta Rika’da sürekli ikamet etmek isteyen, ancak daha önce belirtilen kategorilerden hiç birine uymayan yabancılar için geçerlidir.

Daha fazla bilgi edinmek için belirtilen adrese başvurabilirsiniz:
http://migracion.gov.cr//residencias/index.html

Kosta Rika’da sürekli ikamet elde etmek için
Kosta Rika Göçmen Departmanı, yalnız yukarıda belirtilen a) kategorisindeki başvuruları kabul eder, bu durumda başvuranın, sürekli veya geçici olarak Kosta Rika’da ikamet ediyor olması gerekmektedir.
Diğer tüm kategorilerde, Kosta Rika kanunlarında belirtildiği gibi, başvuran kişi ikamet başvurusunu kendi ülkesinden yapmak zorundadır.

 


Costa Rica H. Consulate Istanbul 2017 @ Tüm hakları saklıdır